به گزارش رویداد امروز، فرماندار شهرستان رشت با اشاره به ظرفیتهای ملی و استانی برای حل مشکل پسماند در سراوان، گفت: غفلت و قصوری که درگذشته برای تخلیه زباله در دل طبیعت به وجود آمد ما را وارث وضعیت موجود کرد، اکنون یک اراده ملی برای حل مشکل پسماند در سراوان ایجادشده است. میر شمس مومنیزاده در خصوص روند احداث تصفیهخانه شیرابه در سایت سراوان و اقدامات اخیر جهت رفع معضل پسماند در منطقه، اظهار کرد: علاوه بر زباله شهرستان رشت، زباله شهرهای فومن، صومعهسرا و ماسال طبق قرارداد با شهرداری رشت جهت بازیافت به کارخانه کود آلی در لاکان منتقل میشوند. فرماندار شهرستان رشت با بیان اینکه مدیریت پسماند یکی از معضلات اجتماعی است که در کشور با آن مواجه هستیم البته در استانهای شمالی بیشتر است، افزود: در شهرستان رشت هم از 30 قبل به دلیل دفن غیراصولی و غیربهداشتی زباله در سراوان، مشکلات زیستمحیطی فراوانی برای مردم منطقه ایجاد کرده و دستگاههای اجرایی خصوصا شهرداری هم در این قضیه درگیر شده است. مومنیزاده گفت: دفن غیربهداشتی زباله در سایت سراوان آبهای سطحی و زیرزمینی، مزارع، تالاب و دریا را آلوده کرده است و به همین جهت تبدیل به یک دغدغه اصلی شده که در اولویت امور قرار دارد لذا بنابر تأکید استاندار، مدیران اجرایی باید از همه ظرفیتهای ملی و استانی برای حل این مشکل بهرهمند شویم. فرماندار شهرستان رشت ادامه داد: غفلت و قصوری که درگذشته برای تخلیه زباله در دل طبیعت به وجود آمد ما را وارث وضعیت موجود کرد، با دستور استاندار کارگروهی با حضور مدیران استانی و شهرستانی برای ساماندهی وضعیت موجود تشکیلشده و هر هفته وضعیت و پیشرفت پروژه بررسی میشود تا با رفع موانع کار شتاب گیرد. او با بیان اینکه برای ساماندهی معضل پسماند در سایت سروان سه هدفگذاری در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: اولین اقدام شنریزی و سمپاشی بود که توسط همکاران شهرداری انجام گرفت تا فضای عمومی محیط از جهت بو و وجود حشرات موذی برای ساکنین منطقه قابلتحمل شود، راهاندازی تأسیسات تصفیهخانه شیرابه دومین اقدام در حال انجام است، سومین اقدام که باید انجام گیرد راهاندازی زبالهسوز در سایت زباله است. مومنیزاده ضمن قدردانی از زحمات شهرداری در ساماندهی سایت زباله سراوان، بیان کرد: بعد از انتصاب حاج محمدی شهردار رشت، پروژه با شتاب بیشتری دنبال میشود، قطعا اگر با همین روند در دو سال گذشته کار پیگیری میشد، الان بسیاری از مشکلات مرتفع شده بودند، اکنون نیازمند این هستیم تا از ظرفیتهای موجود بهره گیریم و پروژه با شتاب بیشتری دنبال شود.
فرماندار شهرستان رشت تصریح کرد: انشاله در زمانبندی پیشبینیشده بتوانیم بخشی از مشکل را حل کنیم، فونداسیون تصفیهخانه شیرابه انجامشده و پیمانکار طبق قراردادی که با شهرداری منعقد کرده در حال آمادهسازی سوله است و تأسیسات تصفیهخانه پس از اتمام فونداسیون نصب میشود.
ایجاد اراده ملی برای حل مشکل پسماند رشت
او با اشاره به اینکه یک اراده ملی برای حل مشکل پسماند شهرستان رشت ایجادشده و از دکتر نوبخت به جهت پیگیری و مساعدتهایی در این زمینه قدردانی میکنیم، افزود: دولت هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای صنایع آلاینده کشور در بودجه 98 برای حل مشکل پسماند پیشبینی کرده که امیدواریم بتوانیم بخش قابلتوجهی از این اعتبار را برای حل مشکل پسماند در استان جذب کنیم. مومنیزاده با اشاره به اینکه 35 میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی به شهرداری رشت در جهت حل مشکل پسماند و تأسیس زبالهسوز کمک شده است، گفت: 180 میلیارد تومان اعتبار نیز به پسماند استانهای شمالی اختصاصیافته که با پیگیری استاندار و مساعدت دکتر نوبخت، 50 میلیارد تومان به شهرستان رشت اختصاص یافت. فرماندار رشت اضافه کرد: در سفر سال گذشته رئیسجمهور به گیلان، حل مشکل پسماند اولین مطالبه مدیران استانی بود که 230 میلیارد تومان هم از این محل اختصاص پیداکرده و امیدواریم بتوانیم با جذب این اعتبار هر چه سریعتر معضل پسماند را در سطح شهرستان برطرف کنیم. او تصریح کرد: همه مدیران و حتی شخص رئیسجمهور در تلاش هستند تا مشکل پسماند در استانهای شمالی بهویژه شهرستان رشت و استان گیلان برطرف شود.
مومنیزاده گفت: مردم سراوان و روستاهای حومه در طی این سالیان اخیر بسیار اذیت شدند لذا ما نسبت به آنها مدیون و متعهد هستیم، وظیفه ذاتی ما و دستگاههای اجرایی ارائه خدمات رفاهی ویژه به مردم منطقه است که در این راستا هم خدماتی در حال انجام است. فرماندار رشت بیان کرد: جهت تأمین آب شرب سالم به مردم منطقه سراوان، 14 کیلومتر خطوط لولهکشی انتقال آب انجامشده و حدود 16 کیلومتر دیگر هم در حال انجام است. همچنین تعبیه مخازن آب را هم در دست اجرا داریم، تقویت شبکه برقرسانی و نصب سه دستگاه ترانس برق، کمک نقدی به ساخت حسینیه در منطقه، احداث مجتمع فرهنگی و هنری، آسفالت 4 کیلومتر از معابر، پیگیری تأمین زمین برای احداث بوستان ازجمله دیگر اقدامات در حال انجام است. او اضافه کرد: اگر بناست ما در ارتباط با مدیریت پسماند کار مهم و اثرگذاری انجام دهیم باید قبل از مقابله، پیشگیری کنیم، مهمترین کار در این زمینه هم فرهنگسازی، آموزش و گسترش فرهنگ تفکیک از مبدأ است؛ در حال حاضر متأسفانه کمتر از 30 درصد این کار در حال انجام است اما با توجه به ضرورتی که وجود دارد بناست تا از همه ظرفیتها استفاده کنیم و در این راستا باید فرآیند فرهنگسازی از مهدهای کودک، مدارس و دانشگاهها و جامعه آغاز شود و همچنین باید از ظرفیت رسانهها و فضای مجازی هم بهره گیریم.
تصفیهخانه شیرابههای زباله سراوان در اسرع وقت به بهرهبرداری میرسد
شهردار رشت درباره اقداماتی که در دفنگاه زبالههای سراوان در حال انجام است تأکید کرد: پیش از هر چیز باید از صبر و حوصله اهالی منطقه قدردانی کنم و اینکه درک کردهاند که این معضل مربوط به امروز و دیروز نبوده و حدود بیش از سی سال است زبالههای بیش از ۱۱ شهر و برخی دهیاریها در آنجا انباشته میشود. به گزارش رشت 20، ناصر حاج محمدی افزود: از زمانی که تصدی شهرداری رشت را بر عهده گرفتم یکی از مسائل اصلی این شهر را مدیریت زباله دانستم. شهردار رشت گفت: در کوتاهمدت ما عملیات شنریزی و ایجاد تصفیهخانه شیرابههای زبالههای دفنگاه را پیگیری کردیم و امیدواریم با سرعت عملی که در این زمینه وجود دارد در اسرع وقت تصفیهخانه یادشده به بهرهبرداری برسد. او ادامه داد: همچنین کار شنریزی و سمپاشی برای جلوگیری از تکثیر حشرات موذی خوب پیش میرود.